Inzamelactie Irak - Terug naar NinevéHeeft u misschien kleding of schoenen die nauwelijks gedragen worden? U zou er inwoners van het verwoeste Ninevé (het huidige Mosul) en vluchtelingen in Noord-Irak bijzonder blij mee kunnen maken!

Hoewel de oorlog inmiddels voorbij is, is de nood nog zó groot. Er is geen eten, geen kleding en geen schoenen. Veel vluchtelingen zijn psychisch ernstig beschadigd. Het voelt alsof ze hun leven kwijt zijn.

Waarom deze actie?

 • Schaarste van goederen in Irak
  Kleding en persoonlijke verzorgingsmiddelen zijn in Irak moeilijk te vinden vanwege economische omstandigheden. Dat maakt deze vorm van hulp extra waardevol en effectief!
 • Een prachtige kans om het Evangelie te delen!
  In Irak kunnen we niet openlijk Bijbels uitdelen. Bij het uitdelen van kleding/goederen kan dat wel, omdat het dan meer bedekt is.
 • Bijzondere betrokkenheid
  Betrokkenheid is iets van uzelf geven aan een ander. Dat kan uw geld zijn... Of uw oren om hun verhaal te horen... Of uw kleding om hen warm te houden!

Zo werkt het!

 • Kijk eens kritisch in uw kleding- en schoenenkast. Wat kunt u missen?
 • Vraag een voorlichting aan via info@bijzonderenoden.nl om meer te weten te komen over de nood in Irak.
 • Stel binnen de gemeente (of vereniging/school) een gezamenlijk inzamelpunt aan. Vandaaruit kunnen de goederen naar het centrale inzamelpunt van de werkgroep Hulp Irak in Nunspeet gebracht worden.
 • Het transport moet ook betaald worden! U kunt deze actie ook steunen door een bijdrage te leveren aan de transportkosten van de vrachtwagen of vraag uw kerkenraad/ondernemers in uw gemeente om deze transportkosten te sponsoren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Aan welke spullen is behoefte in Irak? Wat is er nodig om een inzamelactie in de gemeente te starten? Deze en meer praktische informatie kunt u lezen in het draaiboek, hieronder te downloaden. De posters en flyers kunt u gebruiken om publiciteit te geven aan de actie!

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op:

 • E-mail: hulpirak@gmail.com
 • Telefoonnummers: 06-22435692 (Martin ten Caat) en 06-10029016 (Henk Jan van der Weerd)

Meer informatie over de nood in Irak

Meer weten over de nood in Irak? Hieronder vindt u meerdere artikelen en verhalen over de schrijnende situaties en hulpverlening in Irak.