Christelijk onderwijs in de sloppenwijken van Pakistan - Pakistan

nu
€ 89.000,-
binnen!

Christelijk onderwijs in de sloppenwijken van Pakistan

Het leven in de sloppenwijk
In de sloppenwijk Khaliq Nagar wonen vrijwel alleen maar christenen. Hun leven bestaat uit hard werken en weinig loon, waardoor er veel kinderarbeid is. Kinderen vanaf acht jaar oud werken mee in de fabrieken om hun ouders te helpen, zodat het gezin nog net hun hoofd boven water kan houden. Dat gaat ten koste van onderwijs. Daar is immers geen geld voor. Dat is een probleem, want zo blijven deze christenen in een armoede-cyclus. Als kinderen niet naar school gaan, kunnen ze later ook geen goede baan krijgen. Zonder goede baan zijn christenen nóg sneller slachtoffer van christenvervolging in de vorm van moord, mishandeling of gevangenschap. Onderwijs is dus van groot belang om de levensomstandigheden van de christenen in de sloppenwijken te verbeteren.

Christelijk onderwijs
Om deze kinderen een kans te geven biedt de school van onze partnerorganisatie TSW gratis christelijk onderwijs in de wijk Khaliq Nagar. De school is in de sloppenwijk is gebouwd, zodat de kinderen niet ver over straat hoeven. De kans dat kinderen op straat ontvoerd worden is namelijk reëel. Voor de veiligheid van de kinderen is er daarom dag en nacht een gewapende bewaker aanwezig. Christelijk onderwijs is geen vanzelfsprekendheid! Maar op deze school in de sloppenwijk van Khaliq Nagar begint iedere dag met de opening van Gods Woord. Ook komt de dominee één keer per week bij alle klassen langs om uit de Bijbel te vertellen en met de kinderen te praten. Zo krijgen kinderen niet alleen het voorrecht om naar de basisschool te mogen, maar ontvangen ze ook nog geestelijk onderwijs. Dat biedt perspectief voor de toekomst!

Zuiver drinkwater
Een ander probleem is de gezondheid van de bewoners van de sloppenwijk. De hygiënische omstandigheden zijn zeer slecht, waardoor veel mensen last krijgen van buikklachten, huidziekten en verlammingen. De bewoners van de sloppenwijken kunnen de medische zorg die zij nodig hebben niet betalen. Omdat de meeste ziekten worden veroorzaakt door het vergiftigde drinkwater, wordt er een waterpomp gebouwd. Schoon drinkwater helpt de vele ziekten te voorkomen en de levensomstandigheden te verbeteren.

Jeugdwerkactie – Geloofwaardig onderwijs!

D.V. 1 december start de Jeugdwerkactie ‘Geloofwaardig onderwijs’. De -12 verenigingen gaan aan de slag voor onderwijs in de sloppenwijken van Pakistan. “Tenzij mensen leren hoe ze moeten lezen en schrijven, is het heel moeilijk om het verschil tussen goed en kwaad te onderscheiden”, zegt onze Pakistaanse partner. “Zonder onderwijs blijven mensen in de cirkel van armoede. Ze kunnen nooit een goede baan krijgen en genoeg geld verdienen om hun familie te onderhouden. Ze zouden ook nooit zelf de Bijbel kunnen lezen. Onderwijs is de sleutel, die de deur naar een mooie toekomst kan openen!” Wij komen graag op jouw vereniging vertellen over het leven van christelijke kinderen in Pakistan. Vraag een voorlichting aan door een mail te sturen naar info@bijzonderenoden.nl. 

Help jij mee, zodat kinderen in de sloppenwijken van Pakistan christelijk onderwijs mogen ontvangen? Kijk voor meer informatie op www.jbgg.nl/geloofwaardig.nl

Video

Verhaal