WAT KAN IK DOEN?

Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen. Hier geven wij u een paar tips.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het werk, lees de verhalen en sta stil bij de nood op de wereld. Dit kan door middel van onze uitgave De Noodklok, via de website, de krant en onze digitale nieuwsbrief. Ook kunt u onze voorlichters vragen om bij uw vereniging of school langs te komen. Als u kinderen heeft kunt u die hierbij betrekken door onze gratis spaarkaart te bestellen.

Gebed

Bid voor de mensen en de noden waarover u leest. Dank de Heere ook voor de mogelijkheden die we hebben om te helpen én voor de resultaten van het werk van onze partnerorganisaties. Houd voor deze resultaten onze website en onze publicaties in de gaten.

Delen

Deel uw zegeningen. Wij vragen u niet om alles weg te geven. Wel is het goed om te beseffen dat God de Gever u met zegeningen heeft overladen, om deze weer met blijdschap te delen met hen die dit nodig hebben. U kunt bijvoorbeeld een van de structurele projecten van Bijzondere Noden steunen.

Delen is niet gelijk aan geld geven. U kunt ook hele praktische zaken delen met uw directe omgeving. Denk aan uw tijd of bijvoorbeeld tweedehands spullen. Ook Nederland kent namelijk genoeg nood.